Anlita en träningscoach

träningscoach

Eller som många kallar det, en PT (personlig tränare). Att anlita en personlig coach för att lyckas med sin träning är vanligt nu för tiden. Många vittnar om att det lyckas mycket bättre med att nå sina mål tillsammans med en träningscoach. Många ställer sig frågor som:

 • Är jag tillräckligt bra för att skaffa mig en coach?
 • Vilken typ av träning passar mig?
 • Jag har så pressat schema, har jag tid för träning?
 • Hur stort mål ska jag sätta upp?
 • Vågar jag ha stora förväntningar?

En träningscoach hjälper dig att finna svar på dessa frågor och hittar de mål och program som passar dig som individ.

Vad gör en träningscoach?

En träningscoach hjälper dig genom att du sätter målen och coachen hjälper dig att nå dem. Man utgår alltid från dig som individ. Det kan vara önskemål från att lyckas i WM till att bara komma igång med lite träning och minska i vikt. Inget önskemål är mer eller mindre värt. De hjälper dig att hitta den träning och kost som passar dig bäst för att nå dina mål.

Varje program är anpassat och utvecklat efter din bakgrund, tid, respons på träning och mål med din träning.

7 Responses to “Anlita en träningscoach”

 1. Hej,

  Jag är en 43 årig frisk man och min hobby är att träna och har kort och gott ett mål att få en atletisk kropp.
  Mitt problem är att få ner min fettprocent som idag ligger på ca 23%.
  Jag både löper,cyklar och åker inlines med och utan stavar, tränar på en crosstrainer och går med vår hund daligen och då ganska långa promenader.Pluss att jag styrketränar i hemmet med hantlar och med min egna kroppsvikt.
  Visst känner jag mig mycket starkare och tycker jag har ett hyfsat flås (kondition.) men min fettprocent vill inte gå ner!
  Visst äter jag kanske inte hundraprocentigt rätt men ser till att jag får mycket proteiner och att jag äter något var tredje timme. Pluss att jag ser till att få i mig energi före träning och efter men att jag även bra under dagen. ”Skräpmat” är gott som bannlyst i mitt liv och så även läsk.

  Men jag tycker att även om det inte är hundraprocentigt när det gäller kosten….kanske det är rätt till 85% i mitt tycke så tycker man att det skulle hända något med fettprocenten, men icke.
  Detta är ganska frustrerande och man undrar vad man ska göra?
  Jag känner att jag skulle behöva lite vägledning både när det gäller träningsupplägg och kost.

  Är jättetacksam för svar!

  Mvh Örjan

  • Jontz skriver:

   Hej Örjan,

   Rent spontant känns det som ett mycket bra upplägg du redan har.

   Vill bara klargöra några saker:
   Man ska försöka att inte göra det så komplicerat, allt handlar faktiskt om att förbränna mer än vad man får i sig. Det har du hört massor av gånger.
   Vill man öka i muskler så måste man ligga på kaloriöverskott. Då kommer du även lägga på dig fett.
   Vill du däremot minska i fett, så måste du gå ner i vikt samtidigt. Du kan inte förbränna fett, utan du kommer då även bli av med muskler. Äter du däremot en perfekt kost kan du rädda musklerna till 99% och endast förlora fett. Men detta är en balansgång som är mycket svår.

   Om du inte ökar i fett, men inte heller minskar, så ligger du förmodligen på nollgränsen. Det betyder att du måste plocka bort något ur din kost för att kunna gå ner i vikt.

   Två tips som inte är alltför svåra att följa:
   När du äter pasta, ris eller potatis, ta 15% mindre av det än du brukar. Om du inte blir mätt, så ät mer protein.
   Ät inga kolhydrater 1 timme innan läggdags. Helst inte vräka i sig nåt tidigare på kvällen heller.

   Glöm inte att ge det tid också.

 2. Hej,

  Tack för svar det var skönt att få respons. Ja jag har verkligen märkt att det är svårt att förbränna fett som inte blir på bekostnad av musklerna får kanske ge upp det lite och satsa på att minska intaget av kolhydrater.
  En liten fråga till bara.
  Är större muskler lika med MER musklel massa eller kan det vara den befintliga muskeln med sin ursprungliga massa som blir större om du förstår vad jag menar?
  Varför jag frågar är för att jag kan tycka mig se att vissa muskler blir större men själva muskelmassan är den densamma och ibland mindre när jag kollar detta på vår våg med den funktionen.

  Mvh Örjan

 3. ….kom på en liten fråga till.

  Är det inte så om man lyckas få en hög muskelmassa så förbränner den själva fettet? Jag förstår att det då måste vara en fördröjning på så sätt att fettprocenten måste gå upp i början för att det ska finnas ett överskott i kroppen att bilda musklemassa. Men bortsett från detta stämmer inte det?

  Tack på förhand!!

 4. Clara skriver:

  Hejsan mitt namn är Clara, jag är en 16 årig tjej som tränar fotboll i div 4 och tränar 6 gånger i veckan. Jag känner att jag skulle vilja gå ner lite i vikt och vet inte hur jag ska göra det. Jag kan inte minska mitt matupptag med mycket eftersom jag måste orka att träna också och eftersom jag vill satsa på fotbollen måste jag äta tillräckligt. Du har inga förslag på hur jag ska göra?
  Tack på förhand
  Mvh Clara

 5. Jontz skriver:

  Det finns egentligen inga lätta sätt tyvärr. Problemet ligger nog i för hög ämnesomsättning, vilket man inte kan förändra allt för mycket.

  Två idéer:
  – Minska intag av kolhydrater, och öka istället med protein. Om du äter mycket snabba kolhydrater, som läsk och godis, så kan du byta ut dessa mot långsamma kolhydrater (pasta, ris, potatis, mörkt bröd). Det kommer dessutom på lång sikt ge dig mer energi.
  – Om du bygger muskler så kommer ämnesomsättningen öka en aning. Du kan testa styrketräning 1-2 gånger i veckan. Men detta betyder självklart mer tid och energi åt träningen vilket jag förstår om du inte har lust med.
  – Testa ät 2/10 mindre av allt du äter. Om du känner att det funkar, så kan du testa 3/10. När du märker att vikten går åt rätt håll så stannar du på det matintaget.

  Lycka till!

 6. Clara skriver:

  Hejsan
  Tack så mycket för responsen, ska försöka detta en tid och se om det hjälper! Jag kanske kommer tillbaks med fler frågor när jag har testat ett tag. Tack igen.
  Mvh Clara

Skriv en kommentar